2016-11-09 10:17:23• hírek • Szatmar.ro

Idült hörghurut vagy asztma? Ne hanyagold el!

Minden, tüdővel kapcsolatos megbetegedés teljes körű vizsgálatát elvégezheted a West Medica Klinikán. Ehhez nyújt szakmai segítséget dr. Varga Rita tüdőgyógyász főorvos és kiváló műszeres felszerelést a West Medica Klinika. Az emberközpontú orvosi szemlélettel rendelkező, a klinika szakorvosi csapatát erősítő doktornő 1989-ben végzett a Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem általános orvosi karán. Jelenleg a szatmárnémeti Tüdőkórház főorvosa.

Egy alapos kórelőzmény felvétele minden alapos diagnózis legfontosabb feltétele. A családi, genetikai háttér feltárása, a környezeti- és munkaviszonyok tisztázása, az életmódra való rákérdezés lényeges a betegség kialakulásának feltárásához. A doktornő vallja, hogy nem a betegséget, hanem a beteget egészében kell kezelni, testi-lelki mivoltában. Csendes, nyugodt környezetet és időt biztosítva a West Medica Klinikán ez megvalósítható, de ezen kívül fejlett, teljes körű műszeres vizsgálatok is rendelkezésre állnak.

Tüdőbetegségekről lévén szó, a tüdőröntgen elvégzése ma már rutinszerűen történik. Saját röntgengépünk minőségi felvételek készítését és azok értékelését teszik lehetővé rövid időn belül. Pontos képet lehet ezáltal alkotni az akut és krónikus tüdőbetegségekről: tüdő- és mellhártyagyulladás, légcsőhurut, tüdő- és légcsődaganatok stb.

A légzésfunkciós vizsgálatok (spirometria) szervesen kiegészíti a vizsgálati módszereket, mert hasznosak a tisztázatlan légzőszervi tünetek okának diagnosztizálásában és az ismert légzőszervi betegségben szenvedő betegek állapotának nyomon követésében. E vizsgálat is ambulánsan hozzáférhető a klinikán.

A tüdőbetegségek szaporodásának okait két pontban határozzák meg a szakemberek: a dohányzók növekvő számában, illetve az egyre szennyezettebb levegőben.

Már gyermekkorban is nagyon gyakori a fulladásos rohamokkal jelentkező asztma, de a 45 év fölötti dohányos korosztály 26%-a szenved krónikus obstruktív tüdőbetegségben.

Tehát akár fiatal valaki, akár nem, elhúzódó, száraz köhögés, légszomj, mellkasi és hátfájdalmak, rossz közérzet, éjszakai izzadás, tisztázatlan eredetű hőemelkedés, esetleg véres köpetürítés esetén tanácsos a tüdőgyógyász szakember véleményét kikérni.

Ugyan a krónikus tüdőbetegségek jó része nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel hosszú ideig tünetmentessé lehet a beteget tenni, ami lehetővé teszi, hogy a páciens normális hétköznapi életet élhessen.

Varga Rita Réka doktornő hétfőn 16.00 és 18.00 óra között rendel a Károlyi út 5. szám alatt található West Medica Klinikán, előjegyezni pedig a  0261-769725, a 0361-409222 vagy a 0745-572099-es telefonszámokon lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: